Sastojci:
20 ml maslinovog ulja
2 glavice crnog luka
1 crvena paprika
1 ljuta papričica
400 g paradajza
1 kašičica šećera
4 jajeta
peršunov list
Priprema:
1. Crni luk oljuštiti i iseći na tanke kriške. Papriku očistiti od drški i semena pa iseckati na tračice. Ljutu papričicu očistiti od semenki i iseckati što sitnije. Paradajz popariti i oljuštiti a zatim iseći na osmine.
2. U većem tiganju ugrejati ulje i dodati crni luk, paprike i ljutu papričicu. Kuvati na umerenoj vatri dok ne omekša.
3. Dodati paradajz i šećer, pa sve dobro promešati. Nastaviti kuvanje dok se tečnost ne redukuje tj. potpuno ispari.
4. Posebno umutiti jaja, začiniti i preliti pripremljenu smesu.
5. Uz stalno mešanje, nastaviti sa prženjem sve dok se jaja lepo ne povežu sa povrćem i postanu kremasta.
6. Pripremljeno jelo posuti peršunovim listom i poslužiti.