Sastojci:
4 zrela paradajza
2 crvene roge paprike
1,5 dl supe od povrća
40 ml maslinovog ulja
1 kašika seckanog povrća
biber
so
Priprema:
1. Paradajz dobro oprati i preseći napola, papriku uzdužno preseći i čistiti od semena i peteljke.
2. Očišćeno povrće preliti maslinovim uljem, začiniti po ukusu i promešati, a zatim preručiti u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 200°S dok povrće ne svene i omekša.
3. Nakon toga, pečeno povrće s malo supe izmiksati u blenderu. Preručiti u cetku i ispasirati da bi se odstranila opna od povrća. Dobijenu kašu sipati u šerpu, naliti supom, posuti seckanim peršunom i začiniti po ukusu, pa kuvati na umerenoj temperaturi dok ne proključa.
4. Gotovu čorbu, po želji, poslužiti uz tostirani hleb.