Sastojci:
– 1,5 l jogurta
– 4 kesice želatina u prahu
– 6 šargarepa
– 6 kiselih krastavaca
– 6 jaja
– 300 g listova praške šunke
Priprema:
1. Šargarepu oguliti i skuvati u slanoj vodi, procediti i iseći na štapiće. Kisele krastavce takođe iseći na štapiće.
2. Jaja obariti, oljuštiti ih i iseći na kolutove.
3. U mlak jogurt dodati želatin u prahu i promešati.
4. U pravougaonu vatrostalnu posudu sipati malo pripremljene smese od želatina. Naneti listove praške šunke i opet preliti sa malo želatina. Poslagati šargarepu i preliti sa malo želatina. Naneti kisele krastavce i zaliti sa malo želatina. Na kraju poređati kolutove jaja i preliti ostatkom želatina.
5. Pripremljenu masu ostaviti u frižider da se stegne, zatim iseći na kocke i poslužiti.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net