Priprema:
Kora:
1. Sjediniti žuti šećer, mleveni mak, lešnike, prašak za pecivo, cimet i šećer u prahu.
2. Posebno umutiti rastopljeni puter, jaja i jogurt.
3. U smesu od jogurta postepeno dodavati mešavinu suvih sastojaka i mutiti mikserom dok se ne dobije ujednačena smesa.
4. Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje pa u njega sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na
180 ºC 20 min. Pečeni biskvit premazati tankim slojem marmelade od šipka.
Fil od jogurta:
1. Jogurt sjediniti sa šećerom, vanil-šećerom i likerom od jaja.
2. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode, promešati i sačekati da nabubri pa ga dodati u smesu od jogurta. Slatku pavlaku umutiti u šlag te dodati u smesu od jogurta i sve zajedno promešati.
Voćni fil:
1. Jagode izmiksati i sjediniti sa šećerom u prahu. Potom dodati maskarpone sir i polako promešati.
2. Želatin pripremiti kao za kremu od jogurta pa dodati u smesu od maskarponea. Na kraju dodati šlag od slatke pavlake i promešati varjačom.
Finalni postupak:
1. Pečenu koru vratiti u kalup, preliti je filom od jogurta i ostaviti u frižideru da se stegne. Zatim naneti voćni fil te vratiti u frižider da se stegne.
2. Crveni preliv za kolače pripremiti prema uputstvu sa kesice i preliti preko torte.