Sastojci:
10 jaja
50 ml lepka za drvo
(koji tokom sušenja postaje bezbojan)
⅓ crvene tempere
⅓ zelene tempere
⅓ plave tempere
½ bele tempere
1 kašika masti
najlon rukavice
Priprema:
1. Jaja potopiti u šerpu sa hladnom vodom pa ih kuvati dok ne proključaju. Sniziti temperaturu i nastaviti kuvanje još 15 min. Potom jaja izvaditi i ostaviti da se ohlade.
2. Pripremiti četiri manje posude pa u svaku sipati malo lepka za drvo. Potom u svaku dodati po jednu boju tempere i promešati.
3. Na ruke navući najlon rukavice, pa svako jaje rukama najpre išarati belom temperom. Zatim, uzimati jedno po jedno jaje i nanositi na podlogu drugu pripremljenu nijansu željene boje. Kada se menja boja, prethodno je potrebno oprati rukavice.
4. Dekorisana jaja ostaviti na suvom i hladnom mestu da se osuše. Potom ih premazati masnom krpom i složiti u korpicu ili stalak za uskršnja jaja.
Savet: Ovako dekorisana jaja čvršća su od onih bojenih u drugoj tehnici.