Sastojci:
200 g heljdinog brašna
100 g mlevenih semenki bundeve
150 g ječmenog brašna
280 ml tople vode
½ kašičice soli
50 ml maslinovog ulja
½ praška za pecivo
Priprema:
1. U posudu za mešenje sipati heljdino i ječmeno brašno, dodati mlevene semenke, so i prašak za pecivo pa dobro promešati.
2. Sipati vodu i maslinovo ulje pa izmešati sve sastojke da se dobije mekano testo. Prekriti i ostaviti da odstoji preko noći.
3. Testo preručiti na radnu površinu i podeliti na 6-8 jufkica. Jufkice oblikovati uz dodavanje brašna potrebnog za rad i složiti na pleh obložen papirom za pečenje. Premazati vodom i posuti golicom.
4. Peći u ugrejanoj rerni na 190C oko 35 minuta.
5. Izvaditi iz rerne i staviti na rešetkastu površinu da se ohladi.