Sastojci:
– 250 g junećeg mesa od buta
– 1 glavica crnog luka
– 100 g bele rotkve
– 1/4 korena celera
– 1 šargarepa
– 1 dl pavlake
– 1 žumance
– rendana kora od jednog limuna
– 2 ravne kašike gustina
– mešavina začina
– biber, ulje
Priprema:
1. Juneće meso od buta iseći na manje kocke. Crni luk očistiti te i njega iseći na kockice.
2. Belu rotkvu, šargarepu i celer oguliti i izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati belu rotkvu, celer i šargarepu te i njih kratko propržiti.
4. Potom dodati junetinu i pržiti je dok ne promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok povrće i meso napola ne omešaju.
5. Zatim naliti vodom, dodati začine po ukusu i ostaviti da svi sastojci omekšaju.
6. Pred kraj dodati mešavinu gustina sa malo vode pa kuvati dok se ne zgusne.
7. U gotovu čorbu dodati rendanu koru limuna, mešavinu pavlake i žumanca te promešati.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net