Start Glavna jela Juneća džigerica iz rerne

Juneća džigerica iz rerne

Foto: Spomenka Blašković

Priprema: 30 min.
Mirovanje: 12 sati

Pečenje: 90 min.

Mrsno jelo

Sastojci:

* 750 g juneće džigerice

* 200 ml mleka

* 3 kašike brašna

* 1 glavica belog luka

* mleveni crni biber

* ulje

* voda

* so

 

Priprema:

1. Juneću džigericu iseći na tanke šnicle. Potopiti ih u mleko i ostaviti da prenoće.

2. Sutradan džigericu izvaditi iz mleka pa je uvaljati u brašno s obe strane i pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni. Vaditi je iz masnoće i spuštati u vatrostalnu činiju.
3. Beli luk očistiti i iseći na listove pa posuti preko džigerice. Posoliti i pobiberiti.

4. U masnoću od prženja džigerice ubaciti brašno, te promešati i kratko propržiti.
5. Zapršku preliti preko džigerice i naliti je vodom da ogrezne.

6. Poklopiti i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 90 minuta dok džigerica ne omekša.

7. Gotovu džigericu poslužiti dok je još topla uz prilog po želji.

Recept Spomenke Blašković iz Novog Sada