Sastojci :
– 400 g mlevenog junećeg mesa
– 400 g makarona
– 50 g margarina
– 1 šargarepa
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 2 dl sosa od paradajza
– 2 dl goveđe supe
– 1 kašika mešavine suvog biljnog začina
– soli i bibera po ukusu
Priprema :
1. Očistiti i sitno iseckati crni luk i šargarepu.
2. U šerpi otopiti margarin, pa propržiti seckano povrće povremeno mešajući.
3. Kad luk postane staklast, dodati mleveno meso i dinstati oko 15 minuta.
4. Zatim usuti sos od paradajza i supu.
5. Umešati sitno seckan beli luk, te dodati mešavinu suvog biljnog začina. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Finalni postupak:
1. Kuvati na umerenoj tempera-Junetina bolonjezeturi oko sat vremena uz povremeno mešanje.
2. Skuvati makarone u slanoj vodi, pa ih procediti.
3. Gotovo meso poslužiti uz makarone i salatu po želji.
Recept Sonje Pavlović iz Niša
Arhiva: Pošalji recept