Sastojci:
800 g junećeg bifteka
200 g šampinjona
1 kocka goveđe supe
1 šargarepa
1 kašika senfa
180 ml kisele pavlake
1 praziluk
so, biber
voda po potrebi
maslinovo ulje
Priprema:
1. Meso iseći na krupnije komade. Praziluk i šargarepu očistiti i iseći na kolutove.
2. Na ugrejano ulje dodati meso i propržiti sa svih strana dok ne porumeni.
3. Izaditi meso, pa u istoj masnoći propržiti praziluk. Dodati oko 100 ml tople vode i ostaviti da fino omekša i višak tečnosti ispari.
4. Dodati meso, oko 200 ml tople vode, kocku za supu i sve dobro promešati. Krčkati na umerenoj vatri oko 90 minuta uz povremeno dolivanje tečnosti. Pred kraj dodati pečurke iseckane na listiće. Dinstati dok tečnost ne ispari.
5. Dodati senf i pavlaku, dodatno začiniti i promešati da se svi sastojci sjedine. Kratko prokrčkati i skloniti sa ringle.
6. Servirati uz pire krompir, testeninu ili pirinač.