Potrebno je:
½ kg belog kukuruznog brašna
200 g ovčjeg sira
400 g pečuraka
4 prepeličija jajeta
±1,5 l vode
so, biber
20 g putera
ulje
peršunov list
Priprema:
1. U dublju šerpu usuti vodu, dodati malo soli i ulja pa sačekati da provri.
2. Postepeno dodavati brašno uz neprestano mešanje tako da sve grudvice budu razbijene.
3. Smesu kuvati na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje oko 20 minuta tj. dok se ne zgusne.
4. Ugrejati tiganj, rastopiti puter sa malo ulja pa propržiti prethodno očišćene i na listiće isečene pečurke.
5. Pržiti dok ne dobiju lepu, rumenu boju, začiniti, promešati i preručiti u tanjir pa ostaviti sa strane.
6. Na istoj masnoći ispržiti jaja, začiniti po ukusu pa dodati uz kačamak.
7. Izmrviti sir, deo ostaviti za dekoraciju a ostatak umešati u pripremljen kačamak, pa sve dobro promešati.
8. Kačamak usuti u tanjir, posuti pečurkama, ustinjenim sirom, dodati prženo jaje, dekorisati seckanim peršunom i poslužiti.