Sastojci:
Kora
20 jaja
20 kašika šećera
24 kašike mlevenih oraha
20 kašika brašna
2 praška za pecivo
8 kašika kakaoa
Fil I
200 g šećera u prahu
700 g kisele pavlake
400 g mlevenog keksa
100 g krem šlaga
100 ml kisele vode
Fil II
500 g krem šlaga
500 ml kisele vode
Preliv
800 ml čokoladnog mleka
Priprema:
Kore
1. Umutiti 5 belanaca u čvrst sneg, pa dodati 5 kašika šećera, zatim dodati žumanca i 6 kašika mlevenih oraha.
2. Pomešati 5 kašika brašna, pola praška za pecivo i 2 kašike kakaoa i polako dodavati u smesu mešajući varjačom.
3. Na dno pleha veličine 25×40 cm staviti pek-papir, sipati smesu i peći na 190°C dok ne porumeni.
4. Na isti način ispeći još tri kore.
Fil I
1. Umutiti kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, dodati mleveni keks i šlag prethodno umućen s kiselom vodom.
Fil II
1. Po uputstvu s kesice umutiti krem šlag s kiselom vodom.
Finalni postupak
1. Svaku koru preliti s 200 ml čokoladnog mleka.
2. Ređati sledećim redosledom: kora prelivena čokoladnim mlekom, fil I, fil II, pa ponavljati postupak dok se ne utroši sav materijal.
3. Tortu dekorisati šlagom.