Start Deserti Slatka testa Kada probate ove keksiće više nećete moći bez njih!

Kada probate ove keksiće više nećete moći bez njih!

Foto: Guliver7Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 50 minuta
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

180 putera
100 g smeđeg šećera
1 jaje (žumance)
2 kašičice ekstrakta vanile
280 g brašna
50 g kakaoa
50 g lešnika

Priprema:

1. Penasto umutiti omekšalii puter pa dodati šećer i nastaviti sa miksanjem da se sve dobro sjedini.
2. Dodati žumance, ekstrakt vanile, kakao i krupno mlevene lešnike pa umutiti da se masa poveže.
3. U to postepeno dodavati brašno i nastaviti sa mućenjem. Pred kraj, kada masa postane čvrsta, rukama premesiti testo. Zaviti u najlon foliju i ostaviti u frižideru oko 30 minuta.
4. Testo rastanjiti na debljinu 0,5-1 cm pa modlom vaditi testo i ređati na pleh obložen papirom za pečenje.
5. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 10 minuta tj. dok ne dobiju svetlo žutu boju.
6. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se potpuno ohlade.

Recept za dvobojne keksiće pogledajte OVDE