Start Trikovi i saveti Kako brzo omekšati puter

    Kako brzo omekšati puter

    Kako brzo omekšati puter
    Foto: Guliver/Thinkstock

    Koliko puta vam se desilo da niste sve sastojke izvadili iz frižidera na vreme, pre nego što ste krenuli sa pripremom omiljenog kolača ili peciva?

    Sve ste već spremili, umutitli, zagrejali pećnicu i baš kada treba dodati puter shvatite da je ta namirnica još uvek u frižideru, u agregatnom stanju koje nije pogodno za pripremu vaše omiljene poslastice.
    I, šta onda? Stajete, isključujete misker i rernu, nervirate se i predajete? O, ne – nikako! Evo rešanja da vas ovaj problem više nikada ne snađe.
    Sve što je potrebno jeste da puter ili margarin isečete dužom stranom na par mesta kako bi dobili uske štapiće.
    Čistu teglu potopite u vrelu vodu (ili vrućom vodom napunite teglu) i ostavite par minuta, da se dobro ugreje.
    Višak tečnosti prosuti iz tegle, a zatim obrisati pamučnim ubrusom i u teglu ubaciti puter/margarin. Zatvoriti i ostaviti na toplom (uz šporet, fioku ispod tople indukcijske ploče i sl.).
    Za 4-5 minuta puter će omekšati a vi ćete bez smetnji nastaviti započeti posao.