Start Trikovi i saveti Kako da ispohujete meso bez brašna i prezli

    Kako da ispohujete meso bez brašna i prezli

    Pripremite ukusan ručak na malo drugačiji i zdraviji način.

    Foto: Guliver/Getty Images
    Foto: Guliver/Getty Images

    Sastojci:

    1 jaje
    oko 100 ml piva
    2.5 – 3 kašike kokosovog brašna + malo za valjanje mesa
    so, biber
    sitno seckan beli luk
    slatka mlevena paprika
    kajenska paprika
    Origano
    50 g čvaraka
    6 medaljona od svinjskog filea
    svinjska mast za prženje

    Priprema:

    Medaljončiće debljine prsta začinite solju i biberom.

    Napravite smesu za pohovanje: Umutite jaje i pivo, pa ovu smesu sipajte u činijicu sa kokosovim brašnom. Na ovaj način se bolje izmeša i lakše balansira ako je masa pregusta (jednostavno dodajte još malo piva).

    Razdvojte vlakna čvaraka i ubacite ih u masu. Svaki medaljončić pospite sa malo kokosovog brašna, začinite origanom, kajenskom i slatkom paprikom i belim lukom, pa ih tek onda uvaljajte u smesu za pohovanje. Pazite da meso svuda bude prekriveno smesom, pa bez spuštanja na radnu površinu odmah ubacite medaljon u posudu u kojoj ste dobro zagrejali mast.

    Ispržite sa obe strane i poslužite uz svežu salatu.

    Probajte i:

    Mali trikovi: Kako da pržena hrana postane zdravija