Ideja za pripremu maslaca ima mnogo i verovatno ćete brzo smisliti svoj omiljeni recept. Do tada, evo nekoliko predloga kako da maslac bude mnogo ukusniji:
Maslac s limunom i začinskim biljem
Dobro promešajte šolju omekšalog maslaca, ¼ šolje sitno naseckanog peršuna (svežeg), 2 kašike sitno naseckanog luka, 1 kašičica bosiljka, 2 kašičice ruzmarina, sitno naribanu koru 1 limuna, 1 kašiku soka limuna, malo soli i bibera.
Maslac s medom
U pola šolje omekšalog maslaca dodati 1 kašičicu meda i na vrh kašičice mlevenog cimeta i dobro promešati.
Maslac sa senfom i vlascem
Dobro promešajte šlju omekšalog maslaca, 4 kašičice senfa i 1 kašičicu sitno naseckanog peršuna i malo belog luka u prahu.
Maslac s marmeladom
U pola šolje omekšalog maslaca dodati 2 kašike omiljene marmelade i dobro promešati.
Uživajte!
Napomena:
Pripremljeni maslac zamotati u plastičnu foliju ili staviti u dobro zatvorenu posudu. Tako može stajati u frižideru i do dve nedelje.