Želite da pošaljete svoj omiljeni recept redakciji kulinarskog magazina Pošalji recept? Evo kako to da učinite na pravi način. Predstavljamo vam uputstvo za izradu fotografija pripreme, kao i par saveta kako da bolje vladate fotoaparatom.
– Fotografišite jelo na dnevnom svetlu, pored prozora ili napolju u hladovini.
– Koristite fotoaparat ili bolji mobilni telefon.
– Podesite rezoluciju (veličinu fotografije) na maksimum.
– Jelo koje fotografišete nemojte zumirati, ostavite dovoljno prostora oko tanjira.
– Tokom slikanja, povedite računa da vam ruka ne podrhtava ili koristite stativ (stalak za aparat).
– Ukoliko su snimci mutni, molimo vas da postupak ponovite (nejasne fotografije ne možemo objaviti).
– Finalno jelo slikajte uspravno i položeno, a faze pripreme korak po korak uvek položeno.
– Prilikom slikanja poslastica (torti, kolača….), fotografišite parče torte ili kolača gde se vide slojevi – kore i filovi.
– Ukoliko želite da se vi nađete na naslovnoj strani našeg magazina, fotografišite se s jelom držeći ga u visini grudi.
– Prilikom slanja mejlom, nemojte fotografije smanjivati i po potrebi ih pošaljite u nekoliko mejlova (u jedan mejl može da stane ukupno 10 MB).