Sastojci:
3 kašike brašna
5 čenova belog luka
450 ml pilećeg bujona
kuvano meso iz supe
malo ulja
so, biber
1 kašika jabukovog sirćeta
origano, timijan ili
drugo začinsko bilje
Priprema:
1. Meso iz supe iscepkati na tanka vlakna ili sitno iseckati. Beli luk očistiti i sitno iseckati.
2. Na ugrejanom ulju propržiti brašno, vodeći računa da ne porumeni. Červiš mora biti gust i kremast, zato je neophodno dobro propržiti brašno.
3. Skloniti sa vatre i dodati beli luk i meso, pa promešati.
4. U tankom mlazu i uz stalno mešanje dodavati toplu supu, kako se brašno ne bi zgrudvalo.
5. Kuvati još par minuta, uz redovno mešanje i dodatno dolivanje tečnosti, pa skloniti sa vatre.
6. Dodati jabukovo sirće i začine po ukusu, pa poslužiti dok je toplo.