Karađorđevu šniclu mnogi često smatraju tradicionalnim srpskim jelom, međutim, njen tvorac je profesor kulinarstva, Milovan Mića Stojanović, koji je bio i Titov kuvar. Jelo je nastalo davne 1956. godine u restoranu Golf, a sastoji se od šnicle i kajmaka. Šnicla je nastala sasvim slučajno kada je jedna gošća restorana tražila čuveni Kijevski kotlet za koji kuvar Mića Stojanović nije imao dovoljno sastojaka.
Želeći da impresionira gošću, iskoristio je šniclu i kajmak i napravio fantastično jelo koje je ukrasio u obliku ordena Karađorđeve zvezde. Kasnije je saznao da je gošća bila zapravo Tamara Broz, snaja Josipa Broza Tita. Karađorđeva šnicla je zvanično predstavljena u čuvenom restoranu Sunce u kome se održava izložba ugostiteljstva.
Iako je Karađorđeva šnicla najpoznatije jelo ovog kuvara, on je osmislio i njeguški stek, smederevsko đule, medaljone mumalo, kaluđerske sarme.
Recept za pripremu Karađorđeve šnicle očekuje vas na sledećoj strani…