Bavarska krema
Sastojci:
– 3 dl mleka
– 3 žumanceta
– 90 g šećera
– 3 lista želatina (iliti 6 g)
– 3 dl slatke pavlake
Priprema
1. Mleko sipati u šerpu i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti šećer i žumanca da bi se dobila bela smesa. Potom smesu preliti toplim mlekom i promešati, pa vratiti na ringlu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne vodeći računa o tome da ne proključa. Zatim skloniti s ringle.
3. Želatin preliti hladnom vodom i ostaviti da omekša. Potom ga procediti i dodati u toplu smesu od žumanaca pa mešati dok se ne rastopi. Dobijenu kremu procediti pa ostaviti da se ohladi.
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag pa dodati u ohlađenu kremu. Dodati aromu po želji i promešati varjačom.