Mnoge domaćice nemaju vremena za svakodnevno kuvanje supica, iako žele da se što zdravije hrane. Mi vam predlažemo da odvojite malo vremena i napravite domaće kocke za supu koje vam mogu dugo trajati i na duge staze uštedeti vreme.
Sastojci:
½ kg domaćih pilećih krila
1 celer
1 veza zeleni
(paškanat i šargarepa)
1 glavica crnog luka
peršunov list
3 kašike soli
1,2 l vode
Priprema:
1. Krila staviti u lonac sa vodom, začiniti i kuvati dugo, na umerenoj temperaturi kako bi izašao kolagen iz kostiju. Kada se dobila gusta masa tada skloniti sa vatre.
2. U blenderu što sitnije samleti povrće, pa dodati ukuvanu (želatinastu) tečnost od piletine toliko da prekrijete sastojke, pa sve dobro promešati. Masa treba da bude gusta.
3. Formirati loptice, kockice (stavite u posudu za led) ili ravnomerno rasporediti masu na papir za pečenje, izrezati na kockice i ostaviti u zamrzivač.
4. Kasnije spakovati, čuvati u zamrzivaču i koristiti po potrebi.
Savet: Ukoliko želite veću koncentraciju ukusa dodajte i suvi začin.