Sastojci:
350 g mekog brašna
150 g oštrog brašna
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
10 g kvasca
320 ml tople vode
30 ml maslinovog ulja
ISPROBAJTE I… Pica tortu
Priprema:
1. Kvasac potopiti sa šećerom u 150 ml tople vode, promešati i ostaviti da zapeni.
2. U dublju posudu prosejati brašno, dodati so pa promešati.
3. Dodati pripremljen kvasac, ulje i ostatak tečnost pa zamesiti testo. Mesiti ručno sve dok se ne dobije glatka i za rad pogodna masa.
4. Pokriti pamučnom krpom i ostaviti na toplom mestu da se duplira.
5. Pripremljeno testo rastanjiti na pobrašnjavljenoj površini (koristiti oštro brašno) na željenu debljinu a potom filovati po želji.
6. Peći u rerni ugrejanoj na maksimum 7-10 minuta.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net