Sastojci:
3 jajeta
100 g šećera u prahu
2-3 kapi ekstrakta vanile
100 g prosejanog oštrog brašna
40 g otopljenog (rashlađenog) maslaca/putera
Priprema:
1. U manjoj šerpici umutiti jaja i šećer pa staviti nad drugu posudu sa vodom i kuvati na pari.
2. Sve vreme mešati dok smesa ne postane gusta i dok se dobro ne ugreje (kada se izvade viljuške miksera treba da se vide tragovi u smesi).
3. Skloniti i dodati ekstrakt vanile pa mešati dok se masa potpuno ne ohladi.
4. Zatim, postepeno dodavati prosejano brašno i na kraju umešati maslac.
5. Pripremljenu smesu sipati u pleh (30×30 cm) obložen papirom za pečenje, ravnomerno rasporediti i peći u ugrejanoj rerni na 180ºC 20-ak minuta. Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi desetak minuta a zatim izvaditi i lagano ukloniti papir za pečenje a zatim ostaviti da se potpuno ohladi.
6. Modlom vaditi željene oblike ili iseći na kockice ili pravougaonike pa filovati po želji.
Savet: Testo upotrebiti odmah ili uviti u najlon foliju i čuvati u zamrzivaču do dva meseca.