Sastojci:
1 kg manjeg paradajza
3-4 čena belog luka
1 kašičica origana
120 ml maslinovog ulja
so, biber, bosiljak
Priprema:
1. Paradajz oprati, osušiti i iseći na kolutove debljine oko 1 cm.
2. Posebno sastaviti presovani beli luk, origano, so, biber i maslinovo ulje.
3. Isečeni paradajz poređati na pleh i premazati pripremljenom marinadom.
4. Peći u ugrejanoj rerni na 100ºC oko 90 minuta. Pečeni paradajz ostaviti u rerni sve dok se potpuno ne ohladi. U pleh sa prohlađenim paradajzom može se dodati par listova bosiljka, kako bi paradajz dok je topao što bolje poprimio arome bosiljka.
5. U oprane i suve tegle poređati paradajz, naliti maslinovim uljem da prekrije paradajz i zatvoriti. Skladištiti na suvo i hladno mesto.
Još objašnjenja za pripremu sušenog paradajza pogledajte OVDE…