Sastojci:
– 450 g kristal šećera
– 6 kašika mleka u prahu
– 50 g putera
– 175 g čokolade za kuvanje
Priprema:
1. U manjoj šerpi sjediniti šećer i mleko u prahu, te zagrevati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se mase ne otopi.
2. Dodati rendanu čokoladu za kuvanje i 25 g putera, te nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne dobije kompaktna masa.
3. Pred kraj, kuvati nekoliko minuta na jakoj vatri uz neprekidno mešanje.
4. Pravougaoni kalup premazati ostatkom putera, sipati u njega pripremljenu smesu i poravnati. Sačekati da se prohladi a potom je iseći na kocke željene veličine.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net