Na ovu temu razgovarali smo sa Aleksandrom Paunić iz radionice SoSo Sweet, u čije smo umeće imali prilike da se uverimo kada smo probali rođendansku tortu magazina JOY. Dakle, kakav je ukus ostvarenog sna?
Kako je nastao So So Sweet?
– SoSo Sweet je proizvod mojih maštanja, kad sam pre četiri godine počela da pravim slatkiše, prvo kod kuće za svoju porodicu i prijatelje a onda – otkrila sam veliku ljubav te odlučila da snove pretočim u stvarnost. Zahvaljujući velikom trudu i radu, pored dvoje male dece, mogu reći da sam dosad dosta uspela. Danas imam svoju radionicu i veliki broj klijenata koji mi se iznova vraćaju i – preporučuju svima XSoSo SweetX slatkiše. U kuhinji mi je desna ruka moja prijateljica Saška, devojka od koje imam veliku pomoć i podršku, a uskoro će se naš tim proširiti za još nekoliko stalnih članica.
Koji su vaši omiljeni slatki ukusi?
– Iako sam nekada bila voćni tip, trenutni favorit mi je kombinacija čoko-oranž, koju preporučujem u svakoj varijanti torti, kapkejkova i drugih slatkiša. Novu inspiraciju nalazim u menti i tragam za najboljom mogućom kombinacijom s belgijskom čokoladom, bez koje ne prolazi nijedna SoSo Sweet poslastica.
Šta najviše volite da pravite i zašto?
– Trenutno sam opsednuta pravljenjem Crazy Cakes, kako smo nazvali naše torte bez fondana, prelivene čokoladom i raznim slatkim đakonijama, koje su postale potpuni hit među svim generacijama.
Koji je najbolji slatkiš koji ste probali?
– Verovali ili ne, od tolikih slatkiša već sam izgubila osećaj za omiljeno i savršeno. Ipak, moj favorit uvek je dobra crna čokolada.
Kakvi su vaši planovi za budući rad?
– Trenutno sam u fazi otvaranja malog prodajnog kutka u okviru Salon Salona na Dedinju. Takođe, nastavljam s idejom pravljenja svojih video i pisanih blogova sa savetima i jednostavnim receptima na sajtu www.sososweet.rs.
Priredila: Aleksandra Gavrilović
Foto: Ranko Krneta