Novogodišnji voćni keks
Fini, hrskavi i slatki, ovi keksići će biti kako ukras na vašoj trpezi, tako i sjajan poklon. Možete ih zapakovati u celofan, uvezati mašnicom po želji i darivati kao slatki novogodišnji poklon kolegama ili prijateljima. Ovom slatkom iznenađenju niko neće odoleti. Priprema je veoma jednostavna i brza, a ako ste maštoviti voće možete zameniti sastojcima prema ukusu.
Sastojci:
60 grama smrznutih višanja
70 grama voćnog džema ili pekmeza sa zaslađivačem
1 kašičica tečnog zaslađivača
50 grama putera na sobnoj temperaturi
80 grama krem sira sa 0% mlečne masti
20 ml mleka sa malim procentom masnoće
140 grama ovsenih pahuljica
Priprema:
1. Višnje iseckajte na sitno i pomešajte sa džemom i ostavite sa strane.
2. U drugoj posudi mutite puter da postane penast pa dodajte krem sir, mleko, zaslađivač i polovinu ovsenih pahuljica.
3. U smesu dodajte džem sa višnjama i sve lepo pomešajte.
4. Po površini testa pospite preostale ovsene pahuljice, razvaljajte testo na 4-5 centimetara pa zavijte u foliju i ostavite u frižideru sat i po.
5. Izvadite iz frižidera, secite na trake ili druge oblike širine 1 cm i slažite u pleh.
6. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 25 minuta, do svetle braon boje pazeći da ne izgore.