Teletina je tradicionalni izbor za prirpemu Bečkih šnicli, mada ih možete pripremiti i s drugim mesom.
Nađite veliko parče mesa, jer se, kao što verovatno znate, meso smanjuje tokom pripreme. Tajna ukusne Bečke šnicle je u specijalnoj pripremi, gde se meso najpre uvalja u brašno, zatim u jaja, i na kraju u prezle.
Stručnjaci kažu da je kvalitetna Bečka šnicla trebalo da bude toliko suva, da kada biste sedeli na njima ne bi ostavljale trag na pantalonama.
Pre nego što prezle dodate šnicli, poznati šef kuhinje Kurt Gutenbruner preporučuje malo neutralne pavlake doda jajima. Šnicle možete uvaljati u brašno i jaja, pa zatim oko pola sata sačekati pre valjanja u prezle i prženja.
Prezlama možete dodati i malo začina, poput oraščića ili aleve paprike. To su odlični dodaci, ali nisu obavezni.
Nemojte spremati šniclu tako da bude hrskava do tačke kada ne možete da je zagrizete. U toku prženja pomerajte tiganj, tako da ulje dopre i do gornjeg sloja šnicle i ona dobije prepoznatljivu zlatnu nijansu.
Pošto su šnicle gotove, predlažemo da ih poslužite uz zelene masline punjene crvenom paprikom, piše the guardian.com.
Ove divne boje i raznoliki ukusi zajedno daju poseban šmek, koji će vas i vaše goste prijatno iznenaditi.
Izvor: Superzena
Foto: Cocosbakery