Sastojci:
Svetli sloj
120 ml vode
120 g šećera
70 g putera
180 g mlevenih oraha
180 g mlevenog keksa
Tamni sloj
120 ml vode
100 g šećera
50 g putera
100 g čokolade za kuvanje
170 g mlevenih oraha
170 g mlevenog keksa
Glazura
25 ml vode
25 g šećera
60 g putera
125 g čokolade za kuvanje
I još
kese za zamrzivač
(3 l – 24×30 cm)
Priprema:
Svetli sloj
1. Staviti vodu, šećer i puter na riglu da se sve otopi i nestanu kristali šećera.
2. Izmaći sa ringle, dodati orahe i keks, sve lepo izmešati.
Tamni sloj
1. Staviti vodu, šećer i puter da riglu da se sve otopi i nestanu kristali šećera.
2. Izmaći sa ringle, pa dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi, a onda dodati keks i orahe, pa sjediniti.
1. Obe smese ostaviti da se malo ohlade.
2. Kad smese budu mlake, izmeriti svaku posebno, pa podeliti svaku na dva jednaka dela i rasporediti u četiri kese za zamrzivač.
Finalni postupak
1. Dok su mlake, smese polako razvući po kesi, prvo tapkajući rukom pa posle prelazeći oklagijom, tako da se dobiju ujednačane i tanke table koja ispunjavaju celu površinu kese.
Na sledećoj strani pročitajte nastavak pripreme i pogledajte objašnjenje u slikama tzv. korak po korak