2. Prvu kesu sa crnim slojem raseći skalpelom sa dve strane i otklopiti kesu, kao stranicu knjige.
3. Sa duže strane table uhvatiti kesu, podići vertikalno i tako preneti crni sloj bajadere do poslužavnika. Pažljivo spustiti, pa odlepiti kesu.
4. Na isti način preneti jedan beli sloj. Pa opet crni, i opet beli.
5. Pre skidanja kese sa poslednjeg prenetog sloja složenu bajaderu blago preći oklagijom, tek da se slojevi priljube ali ne jako da se ne bi deformisali.
Glazura
1. Vodu, šećer i puter istopiti dok se kristali šećera ne istope, izmaći sa ringle pa ubaciti čokoladu da se i ona otopi (po potrebi vratiti na ringlu, ako deluje mnogo gusto).
2. Glazuru sipati preko bajadere, rasporediti je po celoj površini, pa onda protresti poslužavnik, da se glazura sama izravna.
3. Dobro ohladiti i seći na štanglice željene veličine.
Kako se pravi – bajadere
Recept Jelene Peković iz Barajeva