Start Kako napraviti Kako se pravi – pohovano meso

Kako se pravi – pohovano meso

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Oprema

Koristite veći i dublji tiganj sa ravnim ili zakrivljenim stranicama. Takođe, trebalo bi da ima čvrsto dno i da ravnomerno raspoređuje toplotu. Preporučuje se tiganj za koji se hrana ne lepi, kako bi se osiguralo da smesa za pohovanje ostane na namirnici.

Smesa za pohovanje

Osim što omogućuje da se dobije fino i hrskavo parče, ova smesa zapravo izoluje meso i sprečava da se ono prekuva.
Mnogi od recepata sadrže tri koraka prilikom ovog postupka: Namirnica se najpre uvalja u brašno, što omogućava da se drugi sastojci za pohovanje zalepe. Zatim se umače u umućeno jaje. Na kraju se uvalja u prezlu ili kukuruzne ljuspice.

Izbor namirnica

Riblji fileti; tanki, čvrsti odresci kao što su svinjski kotleti ili pileće grudi bez kostiju i kože; povrće kao što je krompir, luk, tikvice.

Tri saveta

1. Nikada ne pretrpavajte tiganj za pohovanje.
2. Pohujte odmah nakon nanošenja sastojaka za pohovanje.
3. Okrenite hranu samo jednom tokom procesa.