Sastojci:
150 g mekog brašna
150 g oštrog brašna
3 jajeta
10 ml ulja
Priprema:
1. U vanglici prosejati brašna, pa u sredini napraviti malo uduljenje, te dodati jaja i ulje. Viljuškom lagano mutiti jaja uz postepeno zahvatanje brašna i sjediniti što bolje. Nakon toga smesu mesiti rukama da se dobije kompaktno testo pogodno za oblikovanje (potrebno je malo duže mešenje). Dobijeno testo uviti u najlon foliju i ostaviti na sobnoj temperaturi oko pola sata.
2. Iseći jufkicu na 6-8 delova pa svaki deo rastanjiti oklagijom na brašnom posutoj površini.
3. Na mašini za pastu rastanjiti testo u etapama tako da na kraju debljina taljatela bude oko 2 mm. Svaki komad testa pre stavljanja u mašinu malo pobrašnjaviti. Dobijene lente testa ostaviti na pobrašnjavljenom stolnjaku da se kratko prosuše (15-ak minuta).
Nastavak objašnjenja i prikaz postupka pripreme u fotografijama pogledajte na sledećoj strani… →