Napravite omiljenu bazu svakog mueslija, imajte je uvek pripremljenu u frižideru i to će vam znatno uštedeti vreme! Da li će to biti samo skuvane i proceđene ovsene, ovsene u bademovom mleku, ovsene u jogurtu ili nekom soku od svežeg voća ili povrća (paradajz, narandže, grejp, jabuke…), svejedno je, kombinujte sami, probajte što više različitih muslija, garantujem vam da ćete se super osećati tokom čitavog dana.
Napomena: baza muslija može maksimum 2-3 dana da stoji u hermetički zatvorenoj posudi, u frižideru. Ja za to koristim staklene tegle.
Kokos & Borovnice muesli
Sastojci:
– 1/2 šolje kuvanih ovsenih
– 1/2 šolje kokosovog mleka ili kokosove vode
– dve šake smrznute borovnice
– 1 kašika rendanog kokosa
– 1 kašičica cimeta
– 1 kašičica semenki Chia (ili lana)
+
merica proteina od čokolade