Sastojci:
500 g jagnjetine bez kostiju
1 glavica crnog luka
2 veze blitve
50 g oljuštenog badema
50 g suvog grožđa
50 g suvih kajsija
1/2 kašičice cimeta
1 veza mirođije
mešavina začina
biber
Priprema:
1. Suve kajsije iseckati na manje kocke, dodati badem i suvo grožđe pa preliti vodom da ogrezne i ostaviti da miruje 60 minuta.
2. Crni luk iseckati na rebarca i propržiti na ulju.
3. Jagnjetinu iseći na trake pa ubaciti u tiganj s lukom. Pržiti dok meso ne promeni boju mešajući varjačom oko 5 minuta, pa dodati cimet i začine po ukusu.
4. Vodu u kojoj je stajalo voće ocediti pa njome naliti meso. Poklopiti i ostaviti da se kuva na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
5. Potom ubaciti krupno seckanu blitvu, oceđeno voće i mirođiju. Sve zajedno prokuvajti da bi suvišna tečnost uvrila.
Savet: Jelo poslužiti uz testeninu po želji ili pirinač.
Pripremu ovog jela u slikama tzv. korak po korak pogledajte na sledećoj strani…