PRIPREMA:
1. U odgovarajuću posudu staviti brašno, jaja, ulje, posoliti, zamesiti testo, te ga pokriti mokrom krpom i ostaviti 30 minuta da odmori.
2. Testo razvući oklagijom što tanje, iseći na pravougaonike veličine 10×8 cm pa posebno spuštati svaki u kipuću posoljenu vodu da se kuva 5 minuta. Gotove ocediti i prosušiti krpom.
3. Crni luk i peršun iseckati što sitnije, a pečurke, šargarepu, celer i šunku iseći na kockice, trapist izrendati na krupno rende.
4. Na malo ulja propržiti luk, dodati šargarepu, celer, peršun, mleveno meso, šunku, pečurke, posoliti, pobiberiti te dodati vino i kuvati dok sva tečnost ne uvri.
5. Na kraju dodati 2 dl paradajz soka i 1 kašiku brašna, promešati i ostaviti da se ohladi.
6. Nadev naneti na svaki pravougaonik od testa a zatim ih uviti u rolne pa ređati u nauljenu vatrostalnu činiju.
7. Kanelone preliti sa 3 dl paradajz soka, naneti pavlaku i posuti trapistom.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 50 min. Gotove kanelone preliti kečapom.