Sastojci:
– 20 kanelona
– 400 g pilećeg belog mesa
– 1 glavica crnog luka
– 150 g šampinjona
– 1 šargarepa
– 50 g putera
– 2 kašike brašna
– 6 dl mleka, ulje
– 20 g parmezana
– 200 g kačkavalja
– 100 g kečapa, so
Priprema:
1. Pileće belo meso samleti.
2. Crni luk i šampinjone iseći na kockice, a šargarepu izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, a zatim dodati mlevenu piletinu te i nju kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dok meso ne omekša.
4. Potom dodati šampinjone, začiniti po ukusu i dinstati dok pečurke ne omekšaju.
5. Posebno u šerpi otopiti puter, a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko mešajući žicom dok se ne zgusne. Na kraju dodati parmezan i začine po ukusu.
6. U fil od mesa dodati 3 ravne kašike bešamel sosa i promešati.
7. Pripremljenim filom od piletine napuniti kanelone.
8. Vatrostalnu posudu nauljiti u i nju sipati polovinu bešamel sosa. Preliti ga kečapom pa odozgo utisnuti punjene kanelone. Posuti ih rendanim kačkavaljem i preliti preostalim bešamelom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C 35 min.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net