Sastojci:
14 kupovnih kanelona
200 g šampinjona
600 g mlevenog junećeg mesa
300 g pelata paradajza
1 glavica crnog luka
40 ml maslinovog ulja
150 g kačkavalja
so, biber
origano
Priprema:
1. Šampinjone iseći na listove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Pelat paradajz samleti u blenderu, dodati origano, bosiljak, začine po ukusu i kratko prokuvati, toliko da smesa postane gusta.
3. Posebno na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati mleveno meso i propržiti toliko da promeni boju. Dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso ne omekša i višak tečnosti potpuno ne ispari. Začiniti prema ukusu i skloniti sa vatre.
4. Kanelone puniti sa obe strane pripremljenom smesom i ređati u jednom sloju, u prethodno nauljenu vatrostalnu posudu.
5. Kanelone preliti pripremljenim sosom od paradajza i bogato posuti rendanim kačkavaljem.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko četrdeset minuta.