Sastojci:
– 20 kanelona
– 250 g sitnog sira
– 150 g mocarele
– 350 g mladog sira
– 150 g suvog vrata
– 300 g pelata paradajza
– 3 kašike maslinovog ulja
– 30 g parmezana, bosiljak
– 2 čena belog luka
– 50 g brašna
– 6 dl mleka
– 50 g putera
– mešavina začina
Priprema:
1. U posudi sjediniti sitan sir, mocarelu prethodno izrendanu na krupno rende, izmrvljeni mladi sir i sitno seckani suvi vrat. Dodati začine po ukusu i promešati.
2. Dobijeni fil sipati u poslastičarski džak bez ukrasnog završetka i pomoću njega filom napuniti kanelone.
3. Izmiksati pelat paradajza, beli luk, maslinovo ulje, bosiljak i začine po ukusu.
4. Posebno u šerpi otopiti puter, a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Potom uz neprestano mešanje postepeno dolivati mleko dok se smesa ne zgusne. Začiniti po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati smesu od paradajza. Poslagati punjene kanelone i zaliti ih bešamel sosom. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumene. Pred kraj pečenja posuti parmezanom.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net