1. Potrebni sastojci za 3 osrednje pice:
– 400 grama brašna
– oko 20 grama kvasca
– malo soli
– malo vode
2. Način pripreme: Količina od oko 400 grama brašna je dovoljna da napravite testo za oko tri pice osrednje veličine.
3. Uzmite dasku za mešanje testa i na nju sipajte oko 30 grama brašna, tako da brašno obrazuje oblik kupe.
4. Sipajte oko 20 grama kvasca u čašu mlako vode i rastopite ga.
5. Zatim rastvoreni kvasac sipajte preko brašna i mesite dok se sve lepo ne sjedini.
6. Dok mesite ovu smesu oblikujte je u obliku lopte, a potom tu lopticu stavite u jednu posudu sa brašnom, malo zarežite na vrhu.
7. Tu posudu prekrijte čistom krpom i ostavite tako da odstoji oko 50-60 minuta.
8. Preostalo brašno (oko 370 grama) sipajte na dasku takođe u obliku kupe.
9. U sredinu brašna stavite vašu pređašno napravljenu lopticu i mesite.
10. Dok mesite pomalo dodajte soli i tople vode da ne bi došlo do grudvanja testa.
11. Kada ste gotovi sa tim, ostaje vam da tako umešeno testo podelite na 3 jednaka dela i prekrijete ih čistom krpom
12. Testo ostavite da naraste na duplo veće od prvobitnog i tek tada je spremno za pravljenje pice.
13. Za kraj vam ostaje da sva tri testa spljoštite u obliku kruga tako da debljina pice bude idealna između 3 do 5 milimetra, i testo je spremno za rernu.