Sastojci:
8 kuvanih jaja
10 prepeličijih kuvanih jaja
8 većih čeri paradajza
10 manjih čeri paradajza
200 g majoneza
1 limun (sok)
2 kašike seckanog peršuna
so, biber
Dekaracija
peršunov list ili klice
Priprema:
1. Jaja očistiti i iseći vrhove da se žumance može izvaditi. Dno pažljivo iseći toliko da jaje može uspravno da stoji.
2. Žumanca ispasirati i pomešati sa majonezom, dodati biber, so, limunov sok i list peršuna pa sve dobro sjediniti.
3. Paradajz preseći na polovine i izdubiti (potpuno ukloniti seme i obrisati papirnim ubrusom).
4. Pripremljenom smesom napuniti kesu za filovanje pa puniti belanca. Isti postupak ponoviti i sa prepeličijim jajima.
5. Dno ovala prekriti peršunom ili klicama pa uspravno poređati napunjena jaja. Na jaja poređati pripremljen paradajz (manji paradajz staviti preko prepeličijih jaja) i majonezom praviti tufnice, da se dobije izgled pečuraka.