Start Dijamant kuvarica Kapri torta:

    Kapri torta:

    210620142196Sastojci:
    – 1 veće pakovanje piškota
    – 12 kašika šećera
    – 7dcl soka od jagode
    – 250g Dijamant margarina
    – 2 kesice pudinga od jagode
    – 4 kesice pudinga od vanile
    – 1l mleka
    – 100g čokolade
    – 250ml slatke pavlake

    Priprema:
    U 5 dcl soka od jagoda skuvati razmućen puding od jagode sa 4 kašika šećera. U kalupu za tortu poredjati piškote prethodno umoćene u sok od jagode, pa ih preliti vrućim filom od jagoda. Skuvati mleko sa 8 kašika šećera i dodati razmućen puding od vanile. U posudi za mešanje umutiti margarin i uz neprestano mešanje postepeno dodavati ohladjen puding od vanile. Preko fila od jagoda naneti drugi red piškota natopljenih u sok od jagode, potom preko njih naneti fil sa pudingom od vanile. Odozgo naneti glazuru od otopljene čokolade i ostaviti da se stegne. Potom umutiti slatku pavlaku i premazati celu tortu.

    Recept Marine Zdravković