Sastojci:
– 1 veće pakovanje piškota
– 12 kašika šećera
– 7dcl soka od jagode
– 250g Dijamant margarina
– 2 kesice pudinga od jagode
– 4 kesice pudinga od vanile
– 1l mleka
– 100g čokolade
– 250ml slatke pavlake
Priprema:
U 5 dcl soka od jagoda skuvati razmućen puding od jagode sa 4 kašika šećera. U kalupu za tortu poredjati piškote prethodno umoćene u sok od jagode, pa ih preliti vrućim filom od jagoda. Skuvati mleko sa 8 kašika šećera i dodati razmućen puding od vanile. U posudi za mešanje umutiti margarin i uz neprestano mešanje postepeno dodavati ohladjen puding od vanile. Preko fila od jagoda naneti drugi red piškota natopljenih u sok od jagode, potom preko njih naneti fil sa pudingom od vanile. Odozgo naneti glazuru od otopljene čokolade i ostaviti da se stegne. Potom umutiti slatku pavlaku i premazati celu tortu.
Recept Marine Zdravković