Sastojci:
Kora
1 banana
4 jajeta
1 šolja brašna
100 ml ulja
10 g cimeta
1 prašak za pecivo
4 kašike šećera
Fil
300 g šećera
200 ml slatke pavlake
150 g margarina
200 g šlaga
250 ml mleka
4 banane
Dekoracija
50 g čokolade
Priprema:
Kora
1. Penasto umutiti jaja i šećer. Potom dodati ulje, brašno, cimet i prašak za pecivo te umutiti mikserom.
2. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom pa poslagati po dnu kolutove banane. Preliti ih pripremljenom smesom za koru i peći u zagrejanoj rerni na 190°C dok ne porumeni.
Fil
1. U šerpu sipati šećer i zagrevati na umerenoj temperaturi dok se ne karamelizuje.
2. Potom dodati toplu slatku pavlaku i nastaviti sa kuvanjem mešajući dok karamel ne dobije željenu gustinu.
3. Skloniti sa ringle pa u topao fil dodati margarin. Promešati i ostaviti krem da se ohladi.
4. Umutiti šlag sa mlekom pa dodati polovinu fila od karamela i promešati.
Finalni postupak
1. Pečenu koru premazati filom od karamela i šlaga.
2. Zatim, složiti banane isečene na kolutove i premazati preostalim karamelom.
3. Pitu posuti rendanom čokoladom.