Sastojci:
1 list oblande
Karamel fil
100 g šećera
175 ml vode
150 g mlevenog keksa
50 g čokolade
Žuti fil
100 g šećera
100 g putera
3 kašike vode
100 g mleka u prahu
4 kašike kokosa
Priprema:
Karamel fil
1. U manju šerpu sipati šećer, pa zagrevati na umerenoj temperaturi dok se ne karamelizuje. Sipati vodu i nastaviti s kuvanjem dok se karamel ne rastopi.
2. Skloniti s ringle, odmah dodati kockice čokolade i mešati dok se ne rastope. Potom ubaciti mleveni keks i dobro izmešati.
3. Oblandu premazati toplim filom.
Žuti fil
1. Sjediniti puter, šećer i vodu, pa kuvati dok se sastojci ne rastope i sjedine.
2. Skloniti s ringle, dodati mleko u prahu i kokos, te dobro izmešati.
3. Žuti fil premazati preko karamel fila.
4. Oblandu polako urolati, uviti u foliju i ostaviti u frižider da se stegne.
Savet: Ukoliko oblanda nije omekšala od toplote fila, urolajte je pomoću vlažne krpe.