Start Deserti Karamel šnit torta

Karamel šnit torta

karamel
Priprema:
Kore:
1. Umutiti belanaca sa prstohvatom soli u čvrst sneg, postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne dobije gust šam.
2. Dodati brašno, gustin i na kraju sirće. Lepo sjediniti pa podeliti na 2 dela. U jedan dodati kakao.
3. Ispeći po dve bele i braon kore u podmazanom plehu na 180°C. Peći 10-15 minuta.

Fil:
1. Karamel bombone na laganoj temperaturi otopiti u 4 dl mleka.
2. Posebno ulupati žumanca, dodati puding u prahu i sjediniti sa 1 dl mleka. Smesu ukuvati u mleko sa karamelama.
3. Mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
4. Ohladjen krem izmiksati sa puterom. Umutiti slatku pavlaku pa je dodati u pripremljenu smesu i sve dobro izmiksati.
5. Fil podeliti na 2 dela. U jedan dodati istopljenu čokoladu.

Finalni postupak:
1. Tortu filovati na sledeci način: žuta kora, svetli fil, braon kora, braon fil. Postupak ponoviti još jednom.
2. Ukrasiti po želji.

Recept Jelene Majstorović iz Sopota
Recept Jelene Majstorović iz Sopota