Start Vaši recepti Kare na lovački način – samo za prave gurmane

    Kare na lovački način – samo za prave gurmane

    Recept Bojane Đorđević iz Niša

    Kare na lovački način

    • 4 sata
    • 6 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    1,5 kg svinjskog karea
    600 g seckanih mariniranih šampinjona
    300 g zelenih maslina bez koštice
    200-300 ml belog vina
    1 kašika senfa
    3-4 kašike ljutog kečapa
    1 kašika crvene tucane paprike
    mešavina začina
    so, biber
    brašno po potrebi
    ulje

    Priprema:

    1. Kare iseći na deblje šnicle, a zatim ih istući tučkom za meso, začiniti i uvaljati u brašno. Zatim, pržiti na ugrejanom ulju sa obe strane dok ne porumene.
    2. U istoj masnoći propržiti šampinjone, pa dodati masline, senf, kečap, papriku i začine i kratko propržiti. Zatim, dodati belo vino, pa krčkati na umerenoj temperaturi oko 15 minuta.
    3. Red šnicli rasporediti u dublju šerpu, pa preko njih sipati fil, ponovo poređati šnicle, pa fil, i ponavljati postupak dok se ne utroše sastojci. Naliti vode da meso ogrezne i protresti šerpu, da se sve ravnomerno rasporedi.
    4. Šerpu pokriti folijom, izbušiti na sredini i krčkati u rerni na 200ºC, dok tečnost ne uvri (oko 3 sata).

    Na sledećoj strani pogledajte pripremu ovog jela u slikama tzv. korak po korak.