Sastojci:
1,5 kg svinjskog karea
600 g seckanih mariniranih šampinjona
300 g zelenih maslina bez koštice
200-300 ml belog vina
1 kašika senfa
3-4 kašike ljutog kečapa
1 kašika crvene tucane paprike
mešavina začina
so, biber
brašno po potrebi
ulje
Priprema:
1. Kare iseći na deblje šnicle, a zatim ih istući tučkom za meso, začiniti i uvaljati u brašno. Zatim, pržiti na ugrejanom ulju sa obe strane dok ne porumene.
2. U istoj masnoći propržiti šampinjone, pa dodati masline, senf, kečap, papriku i začine i kratko propržiti. Zatim, dodati belo vino, pa krčkati na umerenoj temperaturi oko 15 minuta.
3. Red šnicli rasporediti u dublju šerpu, pa preko njih sipati fil, ponovo poređati šnicle, pa fil, i ponavljati postupak dok se ne utroše sastojci. Naliti vode da meso ogrezne i protresti šerpu, da se sve ravnomerno rasporedi.
4. Šerpu pokriti folijom, izbušiti na sredini i krčkati u rerni na 200ºC, dok tečnost ne uvri (oko 3 sata).