Katarina Sotirović rođena je 20. jula 1978. godine u Beogradu. Svoju profesionalnu karijeru je započela 1997. godine, a 2000. godine pristupa Koktel bendu sa kojim postiže i najveću popularnost. Sa Koktel Bendom je snimila 3 albuma, a beleži i veliki broj nastupa po festivalima. Svoju solo karijeru je započela 2005. godine nastupom na festivalima u Herceg Novom i Vrnjačkoj Banji, a 2007. godine izdaje i svoj prvi solo album “Devojka za udaju”. U braku je sa košarkašom Aleksandrom Rašićem sa kojim ima ćerku Juliju. Zbog brojnih selidbi Kaća je isprobala razne vrste kuhinja, a koje su ostavile najveći utisak na nju, otkrila je za nas.
Umeš li da kuvaš?
Kažu da super kuvam! Naučila sam da spremam razna jela dok sam bila trudna, u Litvaniji. Imala sam puno vremena i iskoristila sam ga na najbolji mogući način.
Pripremanje hrane za tebe je uživanje ili mučenje?
Kako kad:-)… Uglavnom uživanje jer volim da usrećim porodicu i prijatelje sa dobrom hranom. Mučenje mi je kad istrošim ideje, kad sam umorna…
Omiljeno jelo, ukus iz detinjstva
Nedeljom je mama pekla pile i krompire u rerni i kuvala supu sa domaćim rezancima. I dan danas vidim tu sliku u mislima… Tata i ja smo obično igrali igru “jadac” i ja sam uvek gubila i naravno ljutila se!
Da li te privlači egzotična hrana, kuhinje drugih naroda?
Imam sreće što i muž i ja obožavamo da probamo sve kuhinje ovog sveta i do sada smo zaista puno toga videli i jeli. Ide nam u prilog i to što svake godine menjamo zemlju u kojoj živimo, tako da smo za poslednje tri godine probali litvansku, italijansku i tursku hranu.
Omiljeni restoran mesto za izlaske
Nemam omiljeni restoran baš iz razloga što volim i kinesku i italijansku i srpsku i meksičku i tursku hranu…. Sve to nam je dostupno i u Beogradu tako da ne mogu da izdvojim jedan restoran u nizu omiljenih.
Recept, preporuka
Želite komplikovano ili jednostavno? :-) Evo jednog srednje-teškog recepta:
Iseckati belo meso na trakice i prziti ga bez ulja na teflonskom tiganju. Na pola prženja dodati iseckanu papriku,pečurke,šargarepu,tikvice i crveni kupus i još samo malo pržiti da povrće ostane hrskavo.Dodati mešavinu soja-sosa i meda pripremljenu pre toga, Na kraju dodati susam i sve promešati.
Koliko vodiš računa o kondiciji, baviš li se nekim sportom?
Nažalost, ne bavim se sportom čak ni rekreativno, a trebalo bi nakon operacije kičme koju sam imala pre 8 godina. Danak platim s’vremena na vreme kad me ukoče leđa i tada po ko zna koji put obećam sebi i drugima da “od sutra počinjem sa vežbanjem”… To sutra još nije svanulo…
Pozitivna misao za kraj…
Radjajte decu, u njima je sva radost i spas!
Autor: Bobana Živanović, Life Content
Foto: Life Content