Start Restoranski vodič Katarina Živković: Probala sam puževe, sledeći na meniju su žablji bataci!

Katarina Živković: Probala sam puževe, sledeći na meniju su žablji bataci!

katarina zivkovic

Katarina Živković rođena je 2.jula 1989. godine u Leskovcu. Pohađala je osnovnu školu “Vožd Karađorđe” u rodnom gradu a potom i srednju Medicinsku školu. Kao dete bila je učesnik raznih kulturnih manifestacija za decu tog uzrasta. Prvi put se na javnoj sceni pojavila 2005.godine, kao petnaestogodišnjakinja, prijavivši se u muzički show “Zvezde Granda”. Tada nije uspela da prodje u uži krug.

Za takmičenje “Zvezde Granda” ponovo se prijavila 2007. godine gde je postigla zapažen uspeh plasiravši se među deset najboljih što joj je automatski obezbedilo snimanje singla i potpisivanje ugovora sa Grand produkcijom. Tada počinje njena karijera i medijska eksponiranost. Dobija svoj prvi singl “Kad te ne volim” koji je pobrao sve pohvale.

Učestvovala je u trećoj sezoni rijalitija “Farma” odakle je izašla kao pobednik. Ove nedelje Kaća sa nama priča o tome kako se snalazi u kuhinji, koja su joj omiljena jela I da li voli da trenira.

Umeš li da kuvaš?

Iskreno,umem da spremim jednostavne stvari. Neke komplikovanije prepuštam svojoj majci i prijateljici koje su u tome fenomenalne,i naravno,kuvarima :)

Pripremanje hrane za tebe je uživanje ili mučenje?

Zavisi,ne volim da kuvam za sebe, tada mi je mučenje. Ali za društvo sa zadovoljstvom pripremam pastu i razne vrste salata koje obožavam da jedem.

Omiljeno jelo, ukus iz detinjstva?

Grad iz kojeg dolazim je najpoznatiji po najboljim ćevapima tako da je i logično da sam to najviše jela. Naravno jedem još uvek i dobar roštilj me uvek vrati u detinjstvo i približi rodnom gradu, gde god da sam.

Da li te privlači egzotična hrana, kuhinje drugih naroda?

Jako. Obožavam japansku kuhinju, kinesku, italijanske paste koje su fenomenalne, mislim da bih na primer suši mogla da jedem non-stop i bez prestanka. Skoro sam skupila hrabrost i probala puževe, mogu vam reći  da sam bila oduševljena :) Sledeći na meniju, što cu probati,a nisam, su žablji bataci, kažu da imaju ukus piletine. Pa videćemo :)

Omiljeni restoran, mesto za izlaske?

Ima više njih, ne bih mogla da izdvojim samo jedan jer ne bih bila fer prema ostalima. Gde idem uglavnom zavisi od toga sta mi se jede i u kakvom sam društvu i raspoloženju.

Recept, preporuka?

Nažalost, ne mogu da vas usrećim niti fasciniram nekim receptom za koji niste čuli niti želim da sada pitam, kažem vama, i ispadnem vrsna domaćica, hahaha. Na primer, ono što najviše volim da spremam i da jedem a to je salata od lososa. Jednostavno, pomešate dimljeni losos sa rukolom, dodate čeri paradajz i kačkavalj. So i ulje po želji. Sve to zalijete čašom dobrog vina. :)

Koliko vodiš računa o kondiciji, baviš li se nekim sportom?

Trudim se da uvek budem u dobroj kondiciji, kako zbog svog zdravlja tako i zbog posla koji zahteva dobru fizičku izdržljivost. S vremena na vreme skoknem do teretane i zaista mi ta aktivnost puno znači,osećam se jakom i spremnom.

Pozitivna misao za kraj:

Svaki problem koji sam imala jednostavno sam rešavala autosugestijom. Kažem sebi da sve loše što se dešava sigurno se dešava sa nekim razlogom i da ja to, možda u tom trenutku ne razumem, ali da je sigurno dobro za mene… Ili će biti. Iz grešaka, kako svojih tako i tuđih, samo izvlačim pouke i učim, obraćam pažnju samo na suštinske stvari, samo takve i vrednujem. Volim ljude, ne znam šta je mržnja i verujem Gospodu jer on nama uvek daje ono što je najbolje za nas i dokle god u to verujemo iskreno, tvrdim da za nas nikada neće biti zime.

Autor: Bobana Živanović, Life Content