Sastojci:
500 g mlevenog junećeg mesa
1 manja glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 jaje
1 kašika prezli
¼ feferone
3 mlade tikvice
150 g kačkavalja
so, biber, ulje
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, ljutu prpričicu sitno iseckati, a beli luk ispasirati.
2. U posudi sjediniti mlevenu junetinu, ljutu papričicu, crni i beli luk. Dodati prezlu, jaje i začine po ukusu, pa dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa. Od dobijene smese nauljenim rukama oblikovati kuglice.
3. Tikvice oprati, te zajedno s ljuskom iseći na deblje kolutove.
4. Na štapiće za ražnjiće naizmenično slagati kuglice mesa i kolutove tikvica dok se ne popune.
5. Oblikovane ražnjiće obmotati nauljenom folijom, a krajeve follije uvrnuti (kao bombona).
6. Paketiće ražnjića poslagati u tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 200º C oko 30 minuta. Potom ih raspakovati i posuti rendanim kačkavaljem, te nastaviti s pečenjem još 10 minuta.