Sastojci:
500 g četvrtastog keksa (pti-ber)
6 banana
70 g suvog grožđa
3 kašike ruma
3 žumanceta
150 g šećera
5 dl mleka
200 g šlaga
4 dl kisele vode
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Keks umakati u malo mleka s rumom pa njime obložiti dno pravougaone tepsije (20 x 30). Odozgo poslagati kolutiće banana pa posuti grožđem.
2. Postupak slaganja ponoviti još jednom i završiti trećim redom keksa.
3. U preostalo mleko dodati šećer i zagrevati ga, ali ne do ključanja. Vrelo mleko lagano sipati preko žumanaca, uz neprestano mešanje da se smesa lepo sjedini, pa njome preliti keks u tepsiji.
4. Sačekati 10 minuta da upije pa peći 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.
5. Ohlađen kolač premazati šlagom umućenim s kiselom vodom.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net