Sastojci:
400 g mlevenog keksa
150 g pti ber keksa
100 g suvog grožđa
100 g žele bombona
10 čokoladnih bananica
200 g šećera
4 pudinga od vanile
200 g margarina
100 g mlevenih badema
1,2 l mleka
200 ml slatke pavlake
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti 600 ml mleka i šećer, te kuvati dok ne proključa.
2. Posebno pomešati prašak za puding sa 400 ml mleka, pa sipati u ključalo mleko i kuvati mešajući sve vreme dok se masa ne zgusne. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi.
3. Margarin omekšao na sobnoj temperaturi sjediniti sa ohlađenim pudingom i umutiti mikserom.
4. Žele bombone i čokoladne bananice iseći na kocke.
5. U mešavinu pudinga i margarina dodati žele bombone, bananice, mlevene bademe i suvo grožđe i mleveni keks, te dobro izmešati.
6. Pti ber keks kratko potopiti u ostatak mleka kako bi omekšao, te njime obložiti dno kalupa za tortu. Preko natopljenog keksa sipati pripremljen fil, poravnati i staviti u frižider da se stegne.
7. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i dekorisati tortu po želji.